Aviation Group Leeuwarden

Welkom op de site van de spotters van Leeuwarden

spot

Leeuwarden kent een aantal goede spottersplaatsen. Hierponder staan ze beschreven. Kijk voor een kaart onderaan de pagina 

 

(1) Landing Jelsum 23
Deze spottersplek is langs de N357.(vanuit Leeuwarden richting Stiens) Bij westenwind kun je hier de vliegtuigen in de landing fotograferen. Verder heb je goed zicht op de baankop 24 en kun je de vertrekkende vliegtuigen goed in de gaten houden. Parkeergelegenheden zijn hier volop. Je kan de auto kwijt op de parkeerplaats aan de noordzijde van het veld of langs de parallelweg. Zet je auto wel goed aan de kant, want hier gaat ook het landbouwverkeer langs. Als laatste: steek je over, voor een beter plaatje, houd dan rekening met het verkeer. De N357 is een drukke weg!


(2) Landing Jelsum 27
Baan 27 wordt zelden gebruikt voor de landing, maar je kunt hier kijken naar de vliegtuigen die vanaf de zuidkant (323 squadron) komen. Je kunt je auto parkeren zoals bij Landing Jelsum 24 is beschreven. Vervolgens loop je terug via de oude spoorlijn.

(3) Landing Marssum 05
Voor landingen bij oostenwind kan je hier het beste staan. Je kunt hier spotten van de heuvel en zowel landende als startende vliegtuigen fotograferen. Deze plaats kan je bereiken door van Leeuwarden richting Marssum te rijden en vervolgens richting Beetgum. (via de Bitgumerdyk) Direct buiten Marssum neem je het weggetje aan de rechterhand en parkeer je auto op de parkeerplaats bij de heuvel.

(4) Landing Engelum 09
Wordt net als de 27 weinig gebruikt. Wel een goede spottersplek om taxiënde 322 vliegtuigen te fotograferen. In de loop van de middag kan hier goed gefotografeerd worden. Een trap is hier geen overbodige luxe. De plek is aan dezelfde weg als de landing 06, maar hier rij je verder door en pakt het eerste landweggetje aan je rechterhand. Parkeren kan in de berm langs de sloot. Let op: je auto hier keren is lastig.

spotplekken