TBirdbookWederom heeft de AGL voor haar leden een mooie aanbieding weten te regelen. Hadden we vorige jaar nog korting op het boek over de (R)F-84F, dit jaar verschijnt van dezelefde schrijver een nieuw werk over de T-33 Shooting Star

De Lockheed T-33A Shooting Star speelde een grote rol in de opleiding van geallieerde vliegers tijdens de Koude Oorlog. Niet alleen in de Verenigde Staten, maar ook in Nederland was het toestel vanaf 1952 t/m 1971 in gebruik. Ook de Koninklijke Luchtmacht schafte deze toestellen aan ten behoeve van de vliegeropleiding. Daar bovenop kwamen nog eens drie RT-33A’s fotoverkenners. Praktisch elke vlieger bij de Koninklijke Luchtmacht haalde in die periode zijn Groot Militair Vliegbrevet in dit toestel. Daarmee werd het toestel al snel populair bij vliegers en kreeg de liefdevolle naam T-Bird.
In negen hoofdstukken en een reeks bijlagen, wordt de geschiedenis van het gebruik in Nederland uitvoerig uit de doeken gedaan. Van veel leerling-vliegers kon de naam worden achterhaald.
Na de buitendienststelling van de T-bird werden de toestellen die eigendom waren van Nederland verkocht, opgesteld in een museum of geplaatst als eerbetoon aan het fameuze demonstratieteam Whisky-Four.

Peter Wieriks, majoor-vlieger b.d. en de eerste leider van het T-33 demonstratieteam Whisky Four schreef het voorwoord.
Hub Groeneveld is bekend van zijn standaardwerk over de Nederlandse (R)F-84F dat in 2013 verscheen.
Dit Nederlandstalige boek is hét standaardwerk over de Nederlanse T-birds.
“Lockheed T-Bird in Nederland” wordt op vrijdag 10 april gepresenteerd in het NMM op Soesterberg.
Vanaf 11 april is het beschikbaar voor verkoop.
Hard Cover - 340 pages. Prijs € 42,50 (ex. porto € 6,75)

Leden van de AGL kunnen korting krijgen op de verkoopprijs. Zij kunnen zich via een mailbericht melden. De aflevering kan op twee manieren:

  1. Afhalen, uitsluitend à contant bij Gerke Hofstra. Kosten € 35,00. inlichtingen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  2. Als afhalen niet lukt wordt het boek opgestuurd. De prijs wordt dan € 38,38. Aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.