Op 7 november a.s. organiseert de Aviation Group Leeuwarden (AGL) weer haar jaarlijkse luchtvaartdag en -avond in zalencentrum De Fontein aan de Goudenregenstraat 77 te Leeuwarden.

Overdag kan iedereen kennis maken met de verschillende aspecten die deel uitmaken van de luchtvaarthobby, zoals het verzamelen van foto's en/of dia's, boeken en tijdschriften, bouwmodellen, emblemen, radiocommunicatie, etc. Daarnaast zal een doorlopende foto-/videopresentatie gehouden. Namens de Vliegbasis Leeuwarden zal het hier gestationeerde 322 squadron met een stand aanwezig zijn en bovendien zijn we nog druk doende om deze dag ook een afvaardiging van de Traditiekamer van de vliegbasis en de Dutch Hawker Hunter Foundation naar De Fontein te laten komen.

Voor het avondprogramma staat ditmaal een interessante lezing/presentatie over de toekomst van de Vliegbasis Leeuwarden door de Luitenant-Kolonel Stallmann, Hoofd Vlieg Operaties van de vliegbasis op de rol, waarbij uiteraard de komst van de JSF (F-35 Lightning II) en een aantal drones (MQ-9 Reaper) uitvoerig wordt belicht.

Aanvang luchtvaartdag: 12.00 uur Avondprogramma: 19.30 uur Toegang: gratis