De voorbereidingen voor de komst van de F-35 naar Nederland zijn in volle gang. Volgens de huidige planning komt het toestel maandagavond 23 mei aan in Nederland. Tijdens de aankomst worden maatregelen getroffen om de toestroom van vliegtuigspotters en kijkers in goede banen te leiden. Deze maatregelen zijn in overleg met Gemeenten, Provincie, Politie, KMAR en vliegbasis Leeuwarden getroffen. Bijgaande kaart biedt hierover meer informatie.

Bij de spottersbult bij Marssum wordt een weiland opengesteld om te parkeren. Voor een klein bedrag van 2 euro kunt u daar parkeren en vervolgens naar de spottersbult lopen.
Aan de kant van Jelsum is parkeren alleen toegestaan aan de oostzijde van de parallelweg. Politie en Marechaussee gaan hierop toezien.

In het kader van uw eigen en andermans veiligheid doen we een dringend verzoek om hier aan mee te werken. Bij voorbaat dank! De maatregelen gelden in ieder geval tot en met 6 juni. Daarna zal er verder gecommuniceerd worden over de maatregelen rodom de Open Dagen.

TIP: Het beste zicht op de aankomst heeft u thuis… Daar kunt u de livestream met exclusieve beelden vanaf de vliegbasis bekijken! De livestream is maandagavond te vinden op www.defensie.nl of www.youtube.com/defensie

13241183 1026459904096740 4324469066770899608 n