Nu het Leeuwarder 322 Squadron officieel haar laatste F-16 vlucht heeft uitgevoerd, schrijft de redactie van Full Stop een ‘Last Vipers of Leeuwarden foto challenge’ uit.

Na de aankondiging dat per 1 juli het Viper tijdperk op Leeuwarden geschiedenis zou gaan worden, zijn veel spotters naar de baankoppen bij Marssum en Jelsum getrokken om deze legendarische kist nog één keer te kunnen zien vliegen en te kunnen fotograferen. Een tijdperk van 42 jaar wordt afgesloten, da’s niet niks.

Daarom een fotocompetitie: stuur je mooiste foto op (één foto dus) naar de redactie. Een jury, bestaande uit een ex-Vipernaut, een professionele fotograaf en de fotoredactie van de Full Stop, zal de mooiste foto uitkiezen.

Je kunt natuurlijk een ‘randje-randje-foto’ inleveren, maar Vipers vanuit een andere hoek gefotografeerd, hebben zeker zoveel kans als de ‘standaard recht van opzij’ foto’s.

Voorwaarden:

  1. Je foto moet bij de Ljouwerter vliegbasis zijn gemaakt in de laatste 322 Viper-maand (dat controleren we in de EXIF van je foto). Dus in de periode van 1 juni 2021 tot en met 30 juni 2021.
  2. Je foto moet een Leeuwarder toestel laten zien.
  3. Je foto moet buiten het hek zijn gemaakt.
  4. Afbeeldingen met duidelijk relevante militaire infrastructuur worden uitgesloten.
  5. De challenge is uitsluitend voor niet-professionele fotografen.
  6. De beslissing van de jury is onherroepelijk, er is geen discussie mogelijk.

Stuur de foto in naar  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder de vermelding Viper foto challenge.

Sluitingsdatum is 1 september. Dat geeft jullie even de tijd om echt jullie MOOISTE te selecteren uit de maand juni 2021.

De winnaar ontvangt een ingelijst groot formaat afdruk van zijn winnende foto.

De nummers 1-4 worden afgedrukt in het herfstnummer van de Full Stop.