Op zaterdag 26 oktober 2013 organiseren de Stichting Eerste Gemotoriseerde Vlucht in Nederland (SEGVIN) uit Etten-Leur en de Afdeling Luchtvaartkennis van de Koninklijke Nederlandse Verenging voor Luchtvaart (LVK-KNVvL) samen de Nederlandse Kampioenschappen Vliegtuigherkenning. Deze kampioenschappen worden gehouden in het theatergebouw De Nieuwe Nobelaer in Etten-Leur.

Vliegtuigherkenning houdt in het kunnen benoemen van een op een foto afgebeeld vliegtuig. In drie categorieen moeten de deelnemers hun kennis tonen. De winnaar krijgt een wisseltrofee. Deelname staat open voor iedereen.

Je kan je opgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., waar je ook nadere inlichtingen kan krijgen.

SEGVIN heeft tot doel de herinnering aan de eerste gemotoriseerde vlucht in Nederland levend te houden. Deze vlucht vond op 27 juni 1909 in Etten-Leur plaats. De website van SEGVIN (www.eerstevlucht.nl) biedt hierover uitgebreide informatie.

De afdeling LVK-KNVvL biedt aan verzamelaars, vliegtuigherkenners, schaalmodelbouwers en vooral aan de speurders in de rijke luchtvaarthistorie van Nederland de gelegenheid die kennis uit te wisselen en te verdiepen. Nadere informatie over de activiteiten is te vinden op www.luchtvaartkennis.net